EllaGårds byalag

Aktuellt

Mer information finner du under fliken Byalaget angående:
  • - Organisation
  • - Årliga evenemang
  • - Brottförebyggande åtgärder
  • - Boka bord, stolar och porslin
  • - Byalagsinformation
  • - Rabatter
  • - Historik
  • - Film
  • - Medlemskap

Aktuellt
ella_vinter2
Vintertid i Ellagård!


Vinterfestival
Planeringen inför årets Vinterfestival är i full gång som planeras bli den 19 februari i Cirkusparken. Mer information kommer löpande.

Årsmöte
Årsmötet kommer att hållas torsdagen den 23 mars på Enebybergs gård.

Medlemsavgift
Byalagets medlemsavgift är 200kr per gatuadress/hushåll. Skicka din betalning senast 30april till PG 41 28 42-7 men helst som internet-betalning. Avgiften kan även betalas in med Swish till 1233874914. Ange gatuadress och medlemmens namn. För våra utskick önskar vi även epost-adress, mobilnummer och hur länge du har bott där.

Hänt i Byalaget

Valborg 2022
Äntligen kunde Byalaget fira Valborg i enlighet gamla traditioner på Ellavallen! Det blev en härlig kväll med brasa, försäljning av kaffe & bulle, vårsång och fyrverkerier!

Midsommarafton 2022
För första gången sedan 2019 kunde vi åter igen fira midsommar i Spindelparken! En klassisk dag med picknick och dans kring stången.

Cirkusfestivalen 2022
Årets cirkusfestival den 25 september blev en trevlig tillställning med clowner, ansiktsmålning, tipspromenad, lek, tävlingar mm. Tack alla som hjälpte till och bidrog, det var många som tyckte att det blev väldigt lyckat!

Energipub 2022
Byalaget anordnade höstpub den 17 nov på Enebybergs gård där våra medlemmar fick tips & råd inom det högaktuella ämnet energi. En lyckad tillställning, stort tack till alla de som bidrog till kvällen!

Händer i vår närhet

Ny detaljplan för södra Ellagård
Kommunen gör en uppdatering av detaljplanen för södra Ellagård, mer information om detta finner du här.
Kvarteret Strömmingen 1-7
Utrymmet mellan Stockholmsvägen och Roslagsbanan norr om rondellen till Attundavägen prövas för möjligheten att utvecklas med bland annat fler bostäder, service, förskoleverksamhet och grönområde. mer information om planområdet finns här.
Nybygget vid västra Roslags Näsby

I detaljplanen ingår ca 900 nya bostäder, kontor, förskola, vård-och omsorgsboende, studentbostäder, handel samt infartsparkering inom Västra Roslags-Näsby. Följ planeringen av de nya bostadsområdena vid västra Roslags Näsby här.
Ella & Park
I norra delen av Ellapark byggs nu ett nytt bostadsområde se här.Stefan_285p

webredaktör: Stefan Söderholm

stefan@ellagard.nu
Sedan 2003-06-01