EllaGårds byalag

Aktuellt

Mer information finner du under fliken Byalaget angående:
  • - Organisation
  • - Årliga evenemang
  • - Brottförebyggande åtgärder
  • - Boka bord, stolar och porslin
  • - Byalagsinformation
  • - Rabatter
  • - Historik
  • - Film
  • - Medlemskap

Aktuellt
IMG_6452
Foto: Stefan Söderholm


Årsmöte
Årsmötet kommer att hållas torsdagen den 23 mars kl 19 på Enebybergs gård, Rosenvägen 39. Byalaget bjuder medlemmar på förtäring om anmälan skickas till Per Hjelm: led1@ellagard.nu senast den 20 mars. Ange namn, gatuadress och eventuella allergier. Kom gärna lite före och samåk gärna med en granne. Obs! Lokalen har ingen handikappsanpassning.
I samband med årsmötet kommer Maria Rudbäck informera oss om aktuella trädgårdsbestyr och svara på frågor. Tänk gärna igenom några frågor innan och skicka dem till:
susanne.kindwall@telia.com
Varmt välkomna!
Byalagets styrelse

Medlemsavgift 2023
Byalagets medlemsavgift är 200kr per gatuadress/hushåll enligt beslut på årsmötet 2022. Skicka din betalning senast 30april till PG 41 28 42-7 men helst som internet-betalning. Avgiften kan även betalas in med Swish till 1233874914. Ange gatuadress och medlemmens namn. För våra utskick önskar vi även epost-adress, mobilnummer och hur länge du har bott där.

Hänt i Byalaget

Valborg 2022
Äntligen kunde Byalaget fira Valborg i enlighet gamla traditioner på Ellavallen! Det blev en härlig kväll med brasa, försäljning av kaffe & bulle, vårsång och fyrverkerier!

Midsommarafton 2022
För första gången sedan 2019 kunde vi åter igen fira midsommar i Spindelparken! En klassisk dag med picknick och dans kring stången.

Cirkusfestivalen 2022
Årets cirkusfestival den 25 september blev en trevlig tillställning med clowner, ansiktsmålning, tipspromenad, lek, tävlingar mm. Tack alla som hjälpte till och bidrog, det var många som tyckte att det blev väldigt lyckat!

Energipub 2022
Byalaget anordnade höstpub den 17 nov på Enebybergs gård där våra medlemmar fick tips & råd inom det högaktuella ämnet energi. En lyckad tillställning, stort tack till alla de som bidrog till kvällen!

Vinterfestival 2023
Det blev ännu ett välbesökt vinterevenemang med roliga aktiviteter och eldkorgar att värma sig vid! Besökare fick njuta av lagad varm mat & dryck plats. Tack alla som hjälpte till och bidrog!

Händer i vår närhet

Ny detaljplan för södra Ellagård
Kommunen gör en uppdatering av detaljplanen för södra Ellagård, mer information om detta finner du här.
Kvarteret Strömmingen 1-7
Utrymmet mellan Stockholmsvägen och Roslagsbanan norr om rondellen till Attundavägen prövas för möjligheten att utvecklas med bland annat fler bostäder, service, förskoleverksamhet och grönområde. mer information om planområdet finns här.
Nybygget vid västra Roslags Näsby

I detaljplanen ingår ca 900 nya bostäder, kontor, förskola, vård-och omsorgsboende, studentbostäder, handel samt infartsparkering inom Västra Roslags-Näsby. Följ planeringen av de nya bostadsområdena vid västra Roslags Näsby här.
Ella & Park
I norra delen av Ellapark byggs nu ett nytt bostadsområde se här.Stefan_285p

webredaktör: Stefan Söderholm

stefan@ellagard.nu
Sedan 2003-06-01