EllaGårds byalag

Aktuellt

Mer information finner du under fliken Byalaget angående:
  • - Organisation
  • - Årliga evenemang
  • - Brottförebyggande åtgärder
  • - Boka bord, stolar och porslin
  • - Byalagsinformation
  • - Rabatter
  • - Historik
  • - Film
  • - Medlemskap

Aktuellt
IMG_4099
Höst i Ellagård!
höstöl_smallblixt
Energipub 2022
Byalaget anordnar höstpub på temat ENERGI den 17 nov kl 18:30!
Plats: Enebybergs gård
Byalaget har bjudit in Täby kommuns energirådgivare Anders Fjellborg för att ge oss tips & råd i frågan. Tre grannar kommer också att presentera resultatet från sin enkät angående intresset för solceller. Passa på att skaffa mer information och utbyta tips, råd och erfarenheter i denna minst sagt aktuella fråga.
Byalaget bjuder på ett glas vin/öl samt tilltugg.
OBS! obligatorisk anmälan senast den 10 nov som skickas till susanne.kindwall@telia.com Begränsat antal platser!

Medlemsavgift 2022
Byalagets medlemsavgift för 2022 är oförändrat 200kr per gatuadress/hushåll. Skicka din betalning senast 30april till PG 41 28 42-7 men helst som internet-betalning. Avgiften kan även betalas in med Swish till 1233874914. Ange gatuadress och medlemmens namn. För våra utskick önskar vi även epost-adress, mobilnummer och hur länge du har bott där.

Hänt i Byalaget

Höstpub 2021
Årets höstpub ägde rum på the Public i Täby centrum den 16 november.
Här hade det ordnats med ett alldeles eget hörn för våra medlemmar och vi hade förstås en trevlig kväll tillsammans.

Matrikel
Styrelsen gav ut en ny medlemsmatrikel 2021. Den har samma uppställning som den förra matrikeln som utgavs i december 2018. Matrikeln bygger på uppgifter från vårt medlemsregister med namn och kontaktuppgifter för boende på adressen. Se gärna över dina kontaktuppgifter och anmäl ändringar i samband med betalning av medlemsavgiften. Instruktioner för uppdatering av dina uppgifter finner du här.

Vinterfestival 2022
Årets Vinterfestival den 20 febr blev mycket uppskattat av våra medlemmar. Vi hade en händelserik dag i Cirkusparken med massor av roliga aktiviteter men även gott tilltugg. Tack alla som gjorde denna dag möjlig!

Årsmöte 2022
Medlemmarna i Ellagårds Byalag träffades under trevliga omständigheter den 31 mars. Kallelse med dagordning skickades ut via e-post och i brevlådan. Mer om årsmötet kommer löpande på hemsidan.

Valborg 2022
Äntligen kunde Byalaget fira Valborg i enlighet gamla traditioner på Ellavallen! Det blev en härlig kväll med brasa, försäljning av kaffe & bulle, vårsång och fyrverkerier!
Välkommen sköna Maj!

Midsommarafton 2022
För första gången sedan 2019 kunde vi åter igen fira midsommar i Spindelparken! En klassisk dag med picknick och dans kring stången.

Cirkusfestivalen 2022
Årets cirkusfestival den 25 september blev en trevlig tillställning med clowner, ansiktsmålning, tipspromenad, lek, tävlingar mm. Tack alla som hjälpte till och bidrog, det var många som tyckte att det blev väldigt lyckat!

Händer i vår närhet

Ny detaljplan för södra Ellagård
Kommunen gör en uppdatering av detaljplanen för södra Ellagård, mer information om detta finner du här.
Kvarteret Strömmingen 1-7
Utrymmet mellan Stockholmsvägen och Roslagsbanan norr om rondellen till Attundavägen prövas för möjligheten att utvecklas med bland annat fler bostäder, service, förskoleverksamhet och grönområde. mer information om planområdet finns här.
Nybygget vid västra Roslags Näsby

I detaljplanen ingår ca 900 nya bostäder, kontor, förskola, vård-och omsorgsboende, studentbostäder, handel samt infartsparkering inom Västra Roslags-Näsby. Följ planeringen av de nya bostadsområdena vid västra Roslags Näsby här.
Ella & Park
I norra delen av Ellapark byggs nu ett nytt bostadsområde se här.Stefan_285p

webredaktör: Stefan Söderholm

stefan@ellagard.nu
Sedan 2003-06-01