EllaGårds byalag

Aktuellt

Mer information finner du under fliken Byalaget angående:
 • - Organisation
 • - Årliga evenemang
 • - Brottförebyggande åtgärder
 • - Boka bord, stolar och porslin
 • - Byalagsinformation
 • - Rabatter
 • - Historik
 • - Film
 • - Medlemskap

Aktuellt

Midsommar
Midsommarafton närmar sig!

Midsommarafton 2022
För första gången sedan 2019 kan vi åter fira midsommar i Spindelparken den 24 juni!

 • kl 13: börjar vi klä midsommarstången. Plocka gärna blommor på förmiddan så att de är fräscha. Björkris kommer att finnas på plats liksom ståltråd mm. Men om du har en extra sekatör eller avbitartång så ta gärna med det.
 • kl 14: reser vi stången och Linda leder sång och lekar som vanligt!

Vädret pekar på strålande solsken och perfekt picknickväder, så ta gärna med dig vatten, det finns ingen dricka att handla på plats. Obs! Ingen grillning är tillåten pga av brandfaran.

Välkomna, vi ses!
Byalaget


Medlemsavgift 2022
Byalagets medlemsavgift för 2022 är oförändrat 200kr per gatuadress/hushåll. Skicka din betalning senast 30april till PG 41 28 42-7 men helst som internet-betalning. Avgiften kan även betalas in med Swish till 1233874914. Ange gatuadress och medlemmens namn. För våra utskick önskar vi även epost-adress, mobilnummer och hur länge du har bott där.

Ellagårdsfilmen
En ny version av Ellagårdsfilmen finns tillgänglig här som Thomas Samuelsson gjorde redan år 2002.

Ellagårdsbladet
Samtliga Ellagårdsblad har nu samlats på ett ställe här se även fliken Tips under rubriken Tidning

Hänt i Byalaget

Cirkusfestivalen 2021
Äntligen kunde Byalaget bjuda in till Cirkusfestival efter ett långt uppehåll och det blev succé direkt! Årets aktiviteter var clowner, ansiktsmålning, tipspromenad och kubbspel. Nytt var Byalagets boulemästerskap som lär återkomma framåt. Klasser från Ellagårdsskolan sålde hembakat, fika och korv. Dessutom kom Freds foodtruck förbi och sålde sina specialiteter! Tack alla som arrangerade denna fina dag och alla som kom, det blev en toppendag!

Höstpub 2021
Årets höstpub ägde rum på the Public i Täby centrum den 16 november.
Här hade det ordnats med ett alldeles eget hörn för våra medlemmar och vi hade förstås en trevlig kväll tillsammans.

Matrikel
Styrelsen har nu gett ut en ny medlemsmatrikel 2021. Den har samma uppställning som den förra matrikeln som utgavs i december 2018. Matrikeln bygger på uppgifter från vårt medlemsregister med namn och kontaktuppgifter för boende på adressen. Se gärna över dina kontaktuppgifter och anmäl ändringar i samband med betalning av medlemsavgiften. Instruktioner för uppdatering av dina uppgifter finner du här.

Vinterfestival 2022
Årets Vinterfestival den 20 febr blev mycket uppskattat av våra medlemmar. Vi hade en händelserik dag i Cirkusparken med massor av roliga aktiviteter men även gott tilltugg. Tack alla som gjorde denna dag möjlig!

Årsmöte 2022
Medlemmarna i Ellagårds Byalag träffades under trevliga omständigheter den 31 mars. Kallelse med dagordning skickades ut via e-post och i brevlådan. Mer om årsmötet kommer löpande på hemsidan.

Valborg 2022
Äntligen kunde Byalaget fira Valborg i enlighet gamla traditioner på Ellavallen! Det blev en härlig kväll med brasa, försäljning av kaffe & bulle, vårsång och fyrverkerier!
Välkommen sköna Maj!


Händer i vår närhet

Ny detaljplan för södra Ellagård
Kommunen gör en uppdatering av detaljplanen för södra Ellagård, mer information om detta finner du här.
Kvarteret Strömmingen 1-7
Utrymmet mellan Stockholmsvägen och Roslagsbanan norr om rondellen till Attundavägen prövas för möjligheten att utvecklas med bland annat fler bostäder, service, förskoleverksamhet och grönområde. mer information om planområdet finns här.
Nybygget vid västra Roslags Näsby

I detaljplanen ingår ca 900 nya bostäder, kontor, förskola, vård-och omsorgsboende, studentbostäder, handel samt infartsparkering inom Västra Roslags-Näsby. Följ planeringen av de nya bostadsområdena vid västra Roslags Näsby här.
Ella & Park
I norra delen av Ellapark byggs nu ett nytt bostadsområde se här.Stefan_285p

webredaktör: Stefan Söderholm

stefan@ellagard.nu
Sedan 2003-06-01